In verband met een nieuwjaarsborrel gaan wij op donderdag 25 januari om 16:00 uur dicht.

Innovatie

Het ware vakmanschap onderscheidt zich door innovativiteit en creativiteit. Dat geldt zowel voor de technische kant van het vak waar we continu nieuwe materialen en technieken introduceren, als voor de advieskant.

Bij George In der Maur zijn wij in het gelukkige bezit van vier 3D-printers die erop ingericht zijn om 3D-leesten te printen. De basis van deze methode blijft de gipsafdruk van de voeten. Deze scannen we samen met de door de maatnemer gemeten blauwdruk in een computerprogramma in. Dit programma werkt als een gedetailleerd tekenprogramma.

Benodigde aanpassingen voeren wij vervolgens digitaal in en tekenen we bij. Denk aan: binnenbal/buitenbal van voet aanpassen, hielheffing invoeren, beenstand recht zetten, ruimte om de voet vergroten (belaste voet zwenkt iets uit) en de neus modelleren, afhankelijk van het model schoen.

Zowel orthopedisch als cosmetisch schaven wij het ontwerp bij tot de gewenste aanpassingen optimaal én draagbaar zijn, net als dat we dat handmatig zouden doen. Zo voegen we bijvoorbeeld, als dat nodig is, een enkeluitsparing, laterale opdruk, voorvoetondersteuning of aanpassing aan de wreef toe.

Het model kopiëren we waar dat kan voor de andere voet, zodat de twee schoenen uiteindelijk zoveel mogelijk gelijk zijn. Ook hierbij vergelijken we het digitale ontwerp continu met de ingescande leest en blauwdruk, voor een zo nauwkeurig mogelijke leest met de juiste maten.

Als het ontwerp klaar is laden we deze in en start het daadwerkelijke 3D-printen. Dit proces duurt ongeveer 3 a 4 uur. Het voordeel daarvan is: meerdere paren leesten tegelijk printen en ondertussen tijd voor andere werkprocessen.

Bij het 3D-printen van leesten komt nog steeds een hoop handwerk kijken. Orthopedische schoenen aanmeten is en blijft mensenwerk. Wij verwachten dat de technologische ontwikkelingen ons op termijn nóg meer mogelijkheden bieden.

“Even the smallest steps move you forward”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.