In verband met een nieuwjaarsborrel gaan wij op donderdag 25 januari om 16:00 uur dicht.

Voet- en schoendeskundigen

Schoentechnicus · Podotherapeut · Medisch Pedicure

Elk discipline – orthopedische schoentechnicus, podotherapeut, medisch pedicure – heeft kennis van het oplossen van voetproblemen. In sommige gevallen is samenwerking tussen deze disciplines noodzakelijk.

In het winkelpand naast de orthopedisch schoenmakerij – de George In der Maur Beterlopenwinkel – vinden de podotherapie- en pedicure-spreekuren plaats. Tevens houden schoentechnici daar spreekuur voor het aanmeten van steunzolen en orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen. De deskundigen, inclusief de schoenconsulenten van de winkel, kunnen elkaar zo gemakkelijk raadplegen en oplossingen op elkaar afstemmen.

Schoentechnicus

De orthopedisch schoentechnicus bekijkt altijd samen met u uw voet- en/of loopprobleem en adviseert u in de schoenoplossing. De spreekuren bij de orthopedisch schoentechnicus in de George In der Maur Beterlopenwinkel, zijn met name bedoeld voor de productsoorten orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen en orthopedische steunzolen.

Podotherapeut

De podotherapeut is specialist in het onderzoeken en behandelen van voetgerelateerde aandoeningen. Door een voettype- en houdingsonderzoek kan goed ingeschat worden of een afwijkende voetstand de oorzaak kan zijn van vervelende pijnklachten in het lichaam.

Ook zal geprobeerd worden te achterhalen of de oorzaak van de pijnklachten kan zijn ontstaan door een specifieke situatie. Het komt met regelmaat voor dat de daadwerkelijke oorzaak van een pijnklacht ontstaat tijdens sport, werk of door het dragen van niet-adequaat schoeisel.

Behandeling van pijnklachten gebeurt meestal door het aanmeten van inlegzolen die de voetstand en het looppatroon kunnen corrigeren. Deze behandeling kan aangevuld worden met oefeningen, een schoenadvies of een combinatie met bijvoorbeeld fysiotherapie.

Medisch Pedicure

De pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.

Een goede verzorging kan klachten helpen voorkomen. De pedicure geeft gerichte adviezen en kan helpen met de voetverzorging als dat voor uzelf lastig wordt. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit) of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Adviesafspraak

Heeft u nog vragen of wenst u een adviesafspraak met een orthopedische schoentechnicus en/of podotherapeut? Bel dan onze receptie op 0346 25 94 59 om een afspraak in te plannen. Als u een afspraak wenst te maken met een (medisch) pedicure, kunt u ons bellen voor de contactgegevens.

  • De podotherapie spreekuren zijn elke maandag van 08:45 tot 16:30 en elke dinsdag van 13:15 tot 16:30. Tweewekelijks zijn op dinsdagmiddag podotherapeut Bart en orthopedisch schoentechnicus Tibor gezamenlijk aanwezig in de behandelkamer van de George In der Maur Beterlopenwinkel voor multidisciplinair overleg / advies.
  • De pedicure spreekuren zijn elke maandag en donderdag van 08:30 tot 16:30.

De spreekuren voor de productsoorten (semi-)orthopedische schoenen, voorlopig orthopedische schoenen en orthopedische binnenschoenen vinden plaats op onze eigen vestiging op de Koningin Wilhelminaweg 495 in Groenekan.

“Keep your eyes on the stars and your feet on the ground”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.