In verband met een nieuwjaarsborrel gaan wij op donderdag 25 januari om 16:00 uur dicht.

Artrose

Wat is artrose?

Artrose is een veelvoorkomende reumatische aandoening aan de gewrichten. Een vorm van slijtage waarbij het kraakbeen van het gewricht geleidelijk wordt afgebroken. Artrose komt vaker voor op middelbare en oudere leeftijd.

Wat is de oorzaak?

Mogelijke oorzaken van artrose zijn ouderdom en langdurige (over)belasting van bepaalde gewrichten.

Wat kan er aan gedaan worden?

Behandeling met voorgeschreven medicatie kan de pijn verlichten, stijfheid verminderen en ontstekingen afremmen. Belangrijk is ook dat men bij artrose regelmatig blijft bewegen. Op deze manier blijven de gewrichten soepel, maakt het de spieren sterker en werkt men aan de conditie. Bij ernstige symptomen van artrose kunnen operatief gewrichtsdelen worden vervangen of eventueel worden vastgezet.

Schoentechnische oplossingen

In het beginstadium is goed schoenadvies vaak al voldoende. De George In der Maur Beterlopenwinkel heeft deze schoenen in het assortiment en kan mensen met deze problematiek helpen. Wanneer de pijnklachten blijven, kan er worden gedacht aan het maken van orthopedische steunzolen in combinatie met een aanpassing aan confectieschoenen. Bij blijvende of ernstige artrose-klachten kunnen we volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen maken. Met deze orthopedische schoenen wordt de beweeglijkheid uit de gewrichten gehaald.

Geschikte schoenen voor artrose

  • Schoenen van goede, stevige kwaliteit leer.
  • Sterke onderwerken die een afwikkelvoorziening hebben.

“A little step may be the beginning of a great journey”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.