In verband met een nieuwjaarsborrel gaan wij op donderdag 25 januari om 16:00 uur dicht.

Hallux Valgus

Wat is hallux valgus?

Een hallux valgus is een afwijking in de stand van de grote teen, die voor klachten kan zorgen. Wanneer mensen ouder worden is er de kans dat de grote teen wat naar binnen groeit, met als gevolg dat er een bult aan de buitenkant ontstaat.

Wat is de oorzaak?

Om onduidelijke reden hebben vrouwen er vaker last van dan mannen. Erfelijkheid speelt een rol, in sommige families komt de klacht vaker voor. Daarnaast kan de klacht (mede) veroorzaakt worden door slapte in de gewrichtskapsels, peesafwijkingen of standsafwijkingen van de voeten.

Wat kan er aan gedaan worden?

In een vroeg stadium kan goed schoeisel verlichting geven, of de ernst van de klacht verminderen. Bij aanhoudende klachten kan de stand van de grote teen operatief gecorrigeerd worden.

Schoentechnische oplossingen

Met orthopedische steunzolen proberen we de hallux valgus te verminderen. Door de middenvoet goed te ondersteunen vermindert de druk die de afwijkende teenstand veroorzaakt.

Geschikte schoenen voor hallux valgus

  • Hebben uitneembare voetbedden, zodat deze kunnen worden vervangen door orthopedische steunzolen zonder dat de schoenen te krap worden.
  • Bieden voldoende ruimte bij de hallux valgus, een passende wijdtemaat is dus essentieel.
  • Hebben geen stiksels ter plaatse van de hallux valgus, stiksels kunnen voor drukplekken zorgen.
  • Hebben een makkelijke instap zodat de hallux valgus bij het aantrekken zonder veel wrijving op de goede plek in de schoen terecht komt.

“A little step may be the beginning of a great journey”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.