Van 25 december tot en met 1 januari is ons bedrijf gesloten. Op dinsdag 24 december sluiten onze deuren om 16:00 uur.

Klompvoeten

Wat is een klompvoet?

Een  klompvoet is een voetafwijking die bijna altijd aangeboren is. De voet staat naar beneden gericht, de hiel is naar binnen gekanteld en de voorvoet wijst naar binnen.

Wat is de oorzaak?

ij klompvoeten groeien tijdens de zwangerschap bepaalde spieren, banden en pezen van de voet niet mee met de rest van de voet. Hierdoor trekken deze spieren, banden en pezen de voet in een afwijkende stand. Ook de botten in de voet kunnen vervormen. Het komt ongeveer bij 1 op de 800 pasgeborenen voor en wordt meestal direct na de geboorte herkend.

Wat kan er aan gedaan worden?

De behandeling van klompvoeten begint meestal direct na de geboorte, omdat de vervorming anders kan verergeren. Meestal wordt de voet met behulp van gips of tape in de juiste stand gezet. Om de zoveel tijd wordt het gips of de tape vervangen en wordt de voet verder in de juiste stand gebogen. Soms zijn één of meerdere operaties nodig. Bij kinderen die geboren zijn met een klompvoet maken we spalken die ze ‘s nachts kunnen gebruiken. Hiermee zorgen we dat de stand van de aangedane voet niet zal teruggroeien naar de oude stand.

Schoentechnische oplossingen

Instabiliteit die leidt tot zwikken of een toenemende en steeds terugkerende pijn in het enkelgewricht, kan er bij ouderen met een klompvoet voor zorgen dat ze op den duur weer last krijgen. Afhankelijk van de mate van voetproblematiek hebben we hiervoor schoentechnische oplossingen. Wanneer het niet meer mogelijk is om de klompvoeten in de gangbare confectieschoenen te dragen, kunnen er in overleg met een medisch specialist orthopedische schoenen voorgeschreven en gemaakt worden.

“A little step may be the beginning of a great journey”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.