In verband met een nieuwjaarsborrel gaan wij op donderdag 25 januari om 16:00 uur dicht.

Trauma

​Wat is een trauma?

De term trauma wordt gebruikt bij een verwonding waarbij beschadiging van de huid en het onderliggend weefsel optreedt.

Wat is de oorzaak?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een scherp en stomp trauma. Bij een scherp trauma dringt iets door de huid heen (bijvoorbeeld een mes), bij een stomp trauma ontstaat schade zonder uiterlijke beschadiging door een stoot of schop.

Wat kan er aan gedaan worden?

Het komt regelmatig voor dat het lichaam niet helemaal goed herstelt van een dergelijk trauma. Soms kan door middel van fysiotherapie het herstel worden versneld. In andere gevallen is een revalidatieprogramma in een revalidatiecentrum noodzakelijk. Tijdens deze revalidatie is het gebruik van hulpmiddelen soms aan te raden. Hierbij kan gedacht worden aan een rolstoel, kruk of (tijdelijk) orthopedische schoenen. Het gebruik van dit soort hulpmiddelen gebeurt altijd na overleg tussen de patiënt en de betrokken revalidatiearts en de leverancier van het hulpmiddel.

Schoentechnische oplossingen

Omdat elk trauma uniek is, is er geen standaard schoenrecept te beschrijven bij deze aandoeningen. De orthopedisch schoentechnici van George In der Maur hebben wel veel ervaring in het maken van voorzieningen voor mensen met een trauma. We komen al jarenlang bij de grote revalidatiecentra in de regio Utrecht. Bij de revalidatiecentra Merem en De Hoogstraat werken we al meer dan 50 jaar dagelijks samen met revalidatieartsen en hun patiënten om een goed schoenconcept te bedenken om zodoende de patiënt zo goed en zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

“A little step may be the beginning of a great journey”

Deze website maakt gebruik van cookies

U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.